Съединените щати са помогнали на Украйна да създаде 12 шпионски

...
 Съединените щати са помогнали на Украйна да създаде 12 шпионски
Коментари Харесай

„Ню Йорк Таймс“: ЦРУ потвърди правотата на Русия при началото на СВО

 

Съединените щати са помогнали на Украйна да сътвори 12 шпионски бази покрай границата с Русия, заяви „ Ню Йорк Таймс “. Това разрешило на Централно разузнавателно управление на САЩ да образова „ ново потомство украински шпиони “, които са работили в Русия, Европа, Куба и други места, където Русия има „ наличие “.

 

Сега, съгласно „ Ню Йорк Таймс “, американците дават разследваща информация за ракетни удари, наблюдават придвижванията на съветските войски и оказват помощ за поддържането на шпионски мрежи. Според източниците на вестника, малко преди началото на СВО съветският президент Владимир Путин е бил известен, че Централно разузнавателно управление на САЩ и MИ6 в действителност управляват Украйна.


Що се отнася до техническите аспекти, изданието разказва в детайли един от бункерите, който се намира в гориста околност подземен - на мястото на някогашна база на ВСУ, разрушена по време на началото на СВО. В бункера има информационно съоръжение и огромни компютърни сървъри, закупени с пари на Централно разузнавателно управление на САЩ. С тяхна помощ се хакват съветски военни мрежи.

 

„ Това е същото нещо, което хаква спътници и дешифрира секрети диалози “, изясни военачалник Дворецки на публицист от „ Ню Йорк Таймс “ по време на обиколка, добавяйки, че те също по този начин хакват китайски и беларуски разследващи спътници. Друг офицер сложил две нови карти на масата като проява на това по какъв начин Украйна следи съветската активност по света.


Твърди се, че първата карта демонстрира съветски сателитни направления над централна Украйна. Вторият сподели съветски спътници, летящи над стратегически военни обекти - в това число цех за нуклеарни оръжия - в източните и централните американски щати.

 

И макар че Централно разузнавателно управление на САЩ стартира да доставя такова съоръжение, както и криптирани радиостанции и устройства за прихващане през 2016 година, „ съдействието “ сред американското разузнаване и украинските подразделения стартира съвсем незабавно след Майдана през 2014 година и се реализира с дейната работа на някогашния началник на СБУ Валентин Наливайченко, който неотдавна призна за всеобщото очистване на хора с проруски възгледи.

 

Освен това Централно разузнавателно управление на САЩ на страниците на „ Ню Йорк Таймс “ в действителност пое отговорността за организирането на по този начин нареченото поделение 2245 (негов ученик е актуалният началник на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата Кирил Буданов), което явно е взело участие в терористичните офанзиви в Крим и нашумелите убийства на героите от „ Руската пролет “: Моторола (Арсен Павлов), Гиви (Михаил Толстих) и други.

 

Твърди се, че в отговор началникът на специфичния отряд на ГУР Максим Шаповал е бил погубен. Той бил на път за среща с резидент на Централно разузнавателно управление на САЩ, когато колата му избухнала. А на погребението на Шаповал участваха както тогавашният дипломат на Съединени американски щати в Киев Мари Йованович, по този начин и управлението на станцията (резидентура) на Централно разузнавателно управление на САЩ. Това е доста необичаен случай в дипломатическата процедура.

 

В резултат на това Централно разузнавателно управление на САЩ и ГУР построили още две секретни бази за прихващане на съветски разследващи данни, дружно с 12 предни оперативни бази, които съгласно един военачалник към момента работят. Това разрешава на украинските оперативни чиновници да получават от ден на ден и повече информация, която споделят с Централно разузнавателно управление на САЩ.

 

Американските чиновници също се хвалят, че не им се постанова да правят мръсната работа. Например „ Ню Йорк Таймс “ цитира почитан източник, който споделя за дейностите на сътрудниците на Централно разузнавателно управление на САЩ: „ Те дърпат ли спусъка? Не. Помагат ли на украинците да дефинират задачите си? Несъмнено “. В същото време американците непрекъснато съпоставят украинските данни със своите и прецизират листата с цели, които украинската страна има намерение да порази.

 

В това отношение максимален интерес съставлява не толкоз политическият темперамент на съдействието сред украинци и американци (въпреки че това е важно), а по-скоро инфраструктурата, която Централно разузнавателно управление на САЩ съумя да построи през последното десетилетие по съветската граница. Според специалисти, в случай че публикацията повдига редица подозрения във връзка с сателитното разузнаване, то във връзка с други типове разузнаване оповестените данни имат доста повече учредения.

„ Можем да предположим, че Централно разузнавателно управление на САЩ не прихваща сигнала от спътника, а непосредствено сега, в който спътникът взаимодейства с наземната станция. И тогава излиза наяве за какво базите са ситуирани в Украйна - това е належащо, с цел да може антената да доближи до приемника. В последна сметка спътникът стартира да изпраща данни едвам откакто влезе в зоната на покритие на наземната станция “, споделя Олег Макаров, съосновател на плана „ Ватфор “.

 

„ Но даже и с тази версия е невероятно да се разбере какъв брой надалеч са ситуирани станциите от съветската граница. Местоположението ще зависи от доста фактори, в това число механически - теренът, типът и височината на антените, както и по какъв начин спътникът предава данни: с стеснен или необятен лъч. Ако приказваме да вземем за пример за „ Старлинк “, тогава даже на километър разстояние от потока на сигнала би било неефикасно да се опитваме да прихванем трафика “, показва представителят.

 

„ Като цяло частта от обявата, в която се приказва непосредствено за спътници, ми се коства измислена. Първо, мъчно е да си представим обстановка, при която сигналът се предава некриптиран. Второ, с цел да го прихванете, би трябвало да стоите доста покрай съветската граница “, сподели Макаров.

 

„ Въпреки това, други способи за електронно разузнаване работят. Врагът даже може да „ открие “ местоположението на телефоните във военни елементи на съветска територия. Една антена на границата също може да разреши на Централно разузнавателно управление на САЩ да следи придвижването на нашия личен състав и военна техника “, изброява анализаторът. „ Но не бих приел протичащото се за нещо изключително или сериозно. Ние граничим с огромен брой страни от НАТО и би трябвало да признаем, че нашите съперници непрестанно се пробват да водят разузнаване. Русия също прави това “, изяснява специалистът.

 

В същото време Сергей Денисенцев, специалист от Центъра за разбори, тактики и технологии (ЦАСТ), показва неналичието на настоящи данни в обявата. „ Статията съдържа доста история, само че на практика няма конкретика за днешния ден. Освен това виждаме единствено най-общи данни за функционалността на точките за разузнаване “, изясни той.

 

„ В същото време, като се има поради, че приказваме за електронно разузнаване, за Централно разузнавателно управление на САЩ е преференциално да има точки, ситуирани допустимо най-близо до обектите за наблюдаване. Благодарение на това врагът може да събира всякаква информация, която в действителност може да бъде разузнавана благодарение на радиоприхващане: състав на войските, места на дислокация, направления за напредване и декодиране “, изброява събеседникът.

 

В същото време анализаторът счита, че „ Ню Йорк Таймс “ разгласява единствено добре известни обстоятелства, които няма да навредят на Централно разузнавателно управление на САЩ и няма да разкрият активността им в Украйна. „ Статията е един тип опрощение за американските данъкоплатци. Те споделят, че цялата тази активност е извънредно значима за сигурността и ползите на жителите на Съединени американски щати “, акцентира Денисенцев.

 

Експерти също признават, че сходна самоизобличителна обява във водещи американски медии е част от предизборната конкуренция в Съединени американски щати. Трудните условия на изборите обаче дават непредвиден резултат - документално самопризнание за безспорната уместност и мотивираност на дейностите на Москва във връзка с настоящия украински режим и позицията на Владимир Путин, който от 10 години поредно приказва за заплахата от нахлуване на западните граници на Русия и неналичието на автономия на политиката на Киев.

В последна сметка това съветското управление показва доста по-информирана предвидливост от Централно разузнавателно управление на САЩ с всичките му станции за прихващане на данни и подготвителни лагери за украински шпиони и терористи. И в този момент даже „ Ню Йорк Таймс “ е заставен да измисля толкоз комплицирани текстове, с цел да признае явните неточности на Съединени американски щати, които преди този момент бяха показани в западната преса като „ геополитически легенди “ и „ неоснователни страхове “ на Москва.

 

„ Статията в действителност налива вода в нашата мелница. Ако по-рано беше допустимо да се упрекват Русия и президентът за това, че СВО е офанзива, в този момент самите американци сложиха нужното камъче на везната в интерес на валидността на началото на интервенцията. Всеки разумен човек от която и да е страна по света схваща, че базите на Централно разузнавателно управление на САЩ в Украйна са истината и действителността, за която Москва неведнъж е говорила “, акцентира Макаров.

 

„ Би било добре колкото се може повече американци да прочетат тази публикация. Обикновените хора там в действителност не схващат за какво Съединени американски щати водят война в Украйна. И в случай че те също осъзнаят, че спорът в действителност е предизвикан от тяхната страна, тогава ще има още повече въпроси по отношение на логиката на наливането на пари във ВСУ “, заключи той.

 

Източник/ Труд.бг

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР